díszvonal

Tanítványoktól

Tóth Zsófiától 13.c (2009):

"Ha hajót akarsz építeni ne azzal kezdd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt."
(Antoine de Saint- Exupéry)

12.d (2010):

"Nem könnyű dolog a sok (filozófiai, vallási) rendszerből kiválasztani a helyeset, az egyik ezt választja, a másik azt - a bölcs egyiket sem."
(Buddha)

Szofi cica"Ötöst kaptam filozófiából, mert bebizonyítottam, hogy a tanárom nem is létezik."
(Judy Tenuta)

12.b (2011):

"A filozófia érdekes dolog,
de olyan, mint a matematika, minden nap foglalkozni kell vele ahhoz, hogy az ember értékelni tudja."
(Francois Lelord)

Bencsik Esztertől 12.b (2011):

"A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék.
Úgy gondolkodj, mint a bölcs, de úgy beszélj, mint az egyszerű emberek."
(Arisztotelész)

Pohner Katától 12.a (2014):

"A filozófiával felépítünk magunk és akár mások számára egy személyre szóló fantáziavilágot, melyet ha tetszik, ráhúzhatunk a minket körülvevő, reális(nak tűnő) világra. Meglehet, hogy ez önmagunk csalfa ámítása, valótlanság, ám a filozófiában sosem tudhatjuk, hogy mennyire vagyunk közel az igazsághoz.
A filozófia egy nagyszerű játszótér az agynak, léleknek, hitnek, ami ha akarjuk, sosem idejétmúlt. Frissíthetjük tapasztalataink bővülésével, elménk nemesedésével párhuzamosan. A filozófia lehet a legjobb sci-fi film, videojáték, de egy más dimenzióbeli matematika is.
De ha hisszük, akkor egy tökéletes boldogságforrás, amit a későbbi korok még igazolhatnak is."

Szofi cicaSzemes Andrástól 12.a (2015):

"A filozófia a kérdések és a törekvés tudománya az én értelmezésemben. Ha képesek vagyunk meglátni azt, ami előttünk van, feltenni a kérdéseket vele kapcsolatban, akkor az élet értelmet nyerhet. Vaknak lenni vagy elfordulni a kérdések elől pedig elfogadhatatlan. Az ember nem azért van a földön, és nem is úgy jutott el idáig, hogy belesüllyedt volna az életnek a meddőjébe és ott dagonyázott volna.
Gondolkodni nem lehetőség, hanem muszáj."

Szabó Napsugártól 12.a (2016):

"Mindig szeretettel foglaltunk helyet a filozófia órák elején, és megtanultuk, hogy bár szinte soha semmi sem biztos és állandó, ha merünk kérdezni, lelkünk kocsija igazán szárnyalhat, és köszönjük, hogy szárnyaink alá igazította a légáramlatokat."

díszvonal

Szofi cicaAz illusztrálásban segítségemre volt életem legjobban iskolázott macskája, SZÓFIA (2007-2010)

Vissza a Filoszofi oldalra! Fel!